NATO bombe glavni uzročnik za porast malignih oboljenja kod dece

U Srbiji od raka oboli duplo više mališana nego u ostatku Evrope, navodi se u statisticu koju obelodanjuje reditelj Boris Malagurski.  Posle NATO bombardovanja kod nas, od kancera oboleva 335 dece na 1 milion stanovnika, a u evropskim zemljama 165. Da je ovde reč o direktnim posledicama bombardovanja govori podatak da je 1999. godine, pre agresije, u Srbiji na milion stanovnika od raka obolevalo 160 mališana, dakle, manje od evropskog proseka


Nema osobe u Srbiji koja direktno ili indirektno nije osetila posledice bombardovanja. U Srbiji više nema porodice koja nema nekog obolelog od malignih bolesti. Radi se ne samo o ekološkoj katastrofi, već je namera NATO bila genocidna, namerno su gađali područja na mapi hazarda. I sada, kada se u Srbiji sprema tužba protiv NATO zemalja, NATO intenzivira kampanju protiv istine – prvi čovek NATO Jens Stoltenberg izjavio je da bombardovanje osiromašenim uranijumom „nije ostavilo nikakve trajne posledice“.

Boris Malagurski, foto: privatna arhiva

Malagurski ističe da je neophodno, kako bismo pobedili na pravnom polju,  da dobijemo medijski rat i poziva sve koji u su prilici da podrže treći deo njegovom čuvenog dokumentarnog filma „Težina lanaca 3“ koji će otkriti istinu i premijerno predstaviti dokumente koji potvrđuju da su SAD znale za štetnost osiromašenog uranijuma pre bombardovanja, navodi mladi srpski reditelj dokumentaraca koga mnogi poistovećuu sa čuvenimom američikim rediteljem Majklom Murom. .

I. M.