Зашто је Бошко Обрадовић позван у полицију?

Председник Двери Бошко Обрадовић добио је позив од стране Министарства унутрашњих послова да се јави у полицијску станицу у Гучи. Као разлог се наводи прикупљање обавештења о кривичном делу против изборних права.

Подсећамо да су у Лучанима изборна права итекако кршена, али од стране СНС. Опозиција је у Лучанима скупила све податке о напредњачким преварама и изборној крађи и све то објединила у Белу књигу и ту књигу смо предали полицији. У њој се наводе докази о 180 џипова без таблица који су служили за застрашивање бирача, налазе се докази о дуплим бирачким списковима, уценама, претњама и притисцима са којима су се грађани Лучана и целокупног Драгачева суочавали.

Уколико припадници МУП желе да сазнају додатне информације о садржају Беле књиге и о кршењу изборних права од стране СНС председник Двери је рекао да ће се радо одазвати да о томе разговара.

Међутим, ако је циљ овог позива да они који су обесмислили изборе, а то је СНС, сад оптужују лидера опозиције да је починио дело против изборних права јер је спречавао чланове СНС да воде паралелне спискове испред бирачких места г. Обрадовић сматра да је то недопустиво. Он је нагласио да ће се, у том случају, јавити у полицијску станицу у Лучанима само под условом да га тамо опет дочека Дијана Хркаловић и да са њом разговара о кршењу изборних права.