Слободан Петровић у писму Вучићу: Престаните да обмањујете јавност!

Председник Самосталне либералне странке (СЛС) Слободан Петровић упутио је отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у коме га обавештава „да престане да обмањује јавност нападајући СЛС чиме оправдава неуспехе Српске листе“.

Петровић у писму наглаваша да је на Седници скупшине Косова, на којој је усвојена Платформа о преговорима са Србијом био уздржан од гласања, као и то да је и без њега, као јединог српског посланика, био обезбеђен кфорум за гласање о Платформи.

Отворено писмо председника СЛС-а Слободана Петровића, председнику Србије Александру Вучићу преносимо у целости.

 

Поштовани господине Вучићу,

Обраћам Вам се овим отвореним писмом, не због Вас лично, него пре свега због јавности коју данима, недељама и месецима обмањујете тако што очигледно своје, као и неуспехе Српске листе, покушавате да оправдате тиме што нападате мене.
Не желим да улазим у то да ли то радите свесно и намерно или Вас неки органи, Ваши саветници или предствници Српске листе погрешно информишу, али мислим да није озбиљно да председник једне државе износи неистине и обмањује јавност.
Само у последњих недељу дана сте моје име поменули три пута и сва три пута сте изрекли неистине.
1. Рекли сте да сам ја као посланик у Скупштини Косова гласао за косовску платформу за дијалог и да је мој глас био одлучујући. – Истина је да нисам гласао ни „за“ нити „против“, већ сам био уздржан, што се врло лако може проверити.
2. Рекли сте да сам поред тога што сам гласао „за“ такође и обезбедио кворум за седницу Скупштине Косова на којој је усвојена та платформа. – Истина је да је на тој седници било присутно довољно посланика за кворум и без мене, што се такође врло лако може проверити.
3. Рекли сте да сам ја пајтос Драгана Ђиласа и да подржавам протесте 1 од 5 милиона. – Истина је да Драгана Ђиласа не познајем лично, нити сам икад с њим разговарао, нити сам га икад видео, сем на телевизији. Пре десетак дана сам јавно обећао да ако неко докаже да ја или Дијана Живић министарка пољопривреде у Влади Косова, за коју неки Ваши министри тврде да је она организатор протеста 1 од 5 милиона у Грачаници, имамо било какве везе са протестима 1 од 5 милиона, да ћемо обоје поднети оставке и да се висе никада нећемо бавити политиком. Овим не желим да се Вама или било коме правдам, већ само доказујем да говорите неистину. 
Свакако да се слажем са појединим захтевима са тих протеста 1 од 5 милиона, а посебно са захтевима у којима се траже одговори на питања ко је убио Оливера Ивановића и шта значи разграничење, али будите сигурни, а и Ви то добро знате, да када би Самостална либерална странка организовала протест 1 од 5 милиона, у Грачаници би било неколико хиљада људи, а не петоро-шесторо. 

Могао бих да се враћам месецима уназад да набрајам и остале Ваше неистине о мени, као што је она да сам у Скупштини Косова подржао формирње војске Косова иако сам тога дана кад се гласало о законима који се односе на Безбедносне снаге Косова био у Паризу, али надам се да је за сада и ово довољно.
Искрено, мислио сам да сте после убиства Оливера Ивановића научили лекцију и да ћете престати са лажима које се односе на етикетирање и цртање мете вашим политички противницима, али сам изгледа погрешио у томе.

Грачаница, 12.03.2019.
С’поштовањем,
Слободан Петровић – председник Самосталне либералне странке