Gračanica: Novi protest „1 od 5 miliona“ 16. marta

Treći protest „1 od 5 miliona“ u okviru kojeg će biti održana protesna šetnja od glavnog trga do spomenika Milošu Obiliću u Gračanici, zakazani su za subotu 16. mart u 18. časova, saopštio je organizator Branislav Marković.

„Želim još jednom da pozovem građane da ustanu protiv svojatanja institucija Predsednika Republike Srbije, Skupštine Republike Srbije, Ustavnog Suda Republike Srbije i važeće Rezolucije SB UN 12 44 sa jasno uokvirenim postulatima međunarodnog zakona i tekovina civilizacije, koje počivaju na poštovanju zakona i prava“, naglasio je Marković u saopštenju prosleđenom medijima.

Marković je pozvao članove Demokratske Stranke, SDS Borisa Tadića, LDP, Narodne Stranke, Saveza za Srbiju , Demokratske sranke Srbije, kao i političare koji deluju na teritoriji KiM, Srpski nacionalni forum, Narodni pokret “Otadžbina, GI SDP , Pokret Srba Aleksandra Jablanovića i SLS da „opravdaju naziv lidera ili savesti Srba sa Kosova kao i predstavnike i članove liste Srpska, pogotovu sa juga, koji se protive sopstvenom samogašenju i nestajanju sa dela teritorije, gde žive gotovo jedan milenijum“ i priključe se protestima.

Organizator protesta „1 od 5“ miliona poziva građane da zajedno upitaju predsednika i vladu Srbije „da konačno i bez spinovanja objasne dokle sežu njihove tačke kompromisa i kote razgraničenja“. Naglasio je da predstavnike vlasti treba podsetiti da institucije koje vode „nisu tajna masonska udruženja već narodne institucije koje moraju da svom narodu javno pokažu ciljeve i predloge politike koju sprovode“.