Грачаница: Нови протест „1 од 5 милиона“ 16. марта

Трећи протест „1 од 5 милиона“ у оквиру којег ће бити одржана протесна шетња од главног трга до споменика Милошу Обилићу у Грачаници, заказани су за суботу 16. март у 18. часова, саопштио је организатор Бранислав Марковић.

„Желим још једном да позовем грађане да устану против својатања институција Председника Републике Србије, Скупштине Републике Србије, Уставног Суда Републике Србије и важеће Резолуције СБ УН 12 44 са јасно уоквиреним постулатима међународног закона и тековина цивилизације, које почивају на поштовању закона и права“, нагласио је Марковић у саопштењу прослеђеном медијима.

Марковић је позвао чланове Демократске Странке, СДС Бориса Тадића, ЛДП, Народне Странке, Савеза за Србију , Демократске сранке Србије, као и политичаре који делују на територији КиМ, Српски национални форум, Народни покрет “Отаџбина, ГИ СДП , Покрет Срба Александра Јаблановића и СЛС да „оправдају назив лидера или савести Срба са Косова као и представнике и чланове листе Српска, поготову са југа, који се противе сопственом самогашењу и нестајању са дела територије, где живе готово један миленијум“ и прикључе се протестима.

Организатор протеста „1 од 5“ милиона позива грађане да заједно упитају председника и владу Србије „да коначно и без спиновања објасне докле сежу њихове тачке компромиса и коте разграничења“. Нагласио је да представнике власти треба подсетити да институције које воде „нису тајна масонска удружења већ народне институције које морају да свом народу јавно покажу циљеве и предлоге политике коју спроводе“.