Ученици из Ораховца и Велике Хоче сложно у акцији прикупљања новца за лечење Немање Прпе

Ученици и професори Гимназије и ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Ораховца на иницијативу професорке српске књижевности и језика Оливере Радић, покренули су акцију прикупљања новчане помоћи за лечење четворогодишњег Немање Прпе који болује од тумора на можданом стаблу.

За операцију и трошкове дечаковог лечења, на реномираној клиници у Барселони, потребно је 180. 000 евра у шта нису урачунати путни трошкови. Родитељу су, уз помоћ пријатеља и рођака, као и бројних акција које су до сада организоване, успели да прикупе 100. 000 евра.

У акцију су се укључили и ученици нижих разреда, фото: О. Радић, ГрачаницаОнлајн

Мајка Немање Прпе је родом из Ораховца тако да су се и њени рођаци, али и суграђани укључили у акцију прикупљања помоћи.

Акција је још у току, а за само пар дана ученици су успели да прикупе 20. 000 динара. На иницијативу ораховачких гиманзилајалца и основаца, уз свесрдну подршку наставног особља, покренута је и акција продаје икона које су ђаци, у оквиру школских радионица сами израђивали од старих календара, пластифицирали, урамљивали и потом продавали. Сав новац прикупљен на тај начин приложили су за лечење четворогодишњег дечака у Барселони.

У хуманитарну акцију су се убрзо укључили ученици али и мештани суседне Велике Хоче.

Уколико желите да помогне лечење Немање Прпе то можете учинити уплатом динарских средстава у Пошти или Банци на следећи жиро рачун:  160-5810-200052072-79 – са назнаком за лечење Немање Прпе или путем СМС поруке тако што укуцате 609 и пошаљете на 3030.

 

Иван Миљковић