Učenici iz Orahovca i Velike Hoče složno u akciji prikupljanja novca za lečenje Nemanje Prpe

Učenici i profesori Gimnazije i OŠ „Dositej Obradović“ iz Orahovca na inicijativu profesorke srpske književnosti i jezika Olivere Radić, pokrenuli su akciju prikupljanja novčane pomoći za lečenje četvorogodišnjeg Nemanje Prpe koji boluje od tumora na moždanom stablu.

Za operaciju i troškove dečakovog lečenja, na renomiranoj klinici u Barseloni, potrebno je 180. 000 evra u šta nisu uračunati putni troškovi. Roditelju su, uz pomoć prijatelja i rođaka, kao i brojnih akcija koje su do sada organizovane, uspeli da prikupe 100. 000 evra.

U akciju su se uključili i učenici nižih razreda, foto: O. Radić, GračanicaOnlajn

Majka Nemanje Prpe je rodom iz Orahovca tako da su se i njeni rođaci, ali i sugrađani uključili u akciju prikupljanja pomoći.

Akcija je još u toku, a za samo par dana učenici su uspeli da prikupe 20. 000 dinara. Na inicijativu orahovačkih gimanzilajalca i osnovaca, uz svesrdnu podršku nastavnog osoblja, pokrenuta je i akcija prodaje ikona koje su đaci, u okviru školskih radionica sami izrađivali od starih kalendara, plastificirali, uramljivali i potom prodavali. Sav novac prikupljen na taj način priložili su za lečenje četvorogodišnjeg dečaka u Barseloni.

U humanitarnu akciju su se ubrzo uključili učenici ali i meštani susedne Velike Hoče.

Ukoliko želite da pomogne lečenje Nemanje Prpe to možete učiniti uplatom dinarskih sredstava u Pošti ili Banci na sledeći žiro račun:  160-5810-200052072-79 – sa naznakom za lečenje Nemanje Prpe ili putem SMS poruke tako što ukucate 609 i pošaljete na 3030.

 

Ivan Miljković