Двери: Министар Недимовић опет обмањује грађане по питању ГМО и безбедности хране

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић избегава да одговори на већ постављена конкретна питања упућена њему, зашто је избацио термин ГМО из Закона о безбедности хране, и зашто је развластио и укинуо надлежности државној Дирекцији за националне референтне лабораторије.

Зашто министар не одговори на конкретна питања која су му поставили посланици у Скупштини Србије, а која се тичу избацивања термина генетски модификованих организама из четири члана Закона о безбедности хране и увођења сумњивог и недовољно објашњеног појма Нове хране. Шта је то Нова храна? Стручна јавност зна да се припремају измене Закона о ГМО и да ће Србија опет све урадити оно што им нареде ЕУ и Светска трговинска организација оличена у лобију мултинационалних компанија, без обзира што ће то бити на штету наших грађана, домаћих предузећа за семенску производњу и комплетне домаће економије!

Такође, министар Недимовић не одговара зашто је развластио државну Дирекцију за националне референтне лабораторије и новим изменама закона посао препустио приватним и страним референтним лабораторијама. Он и поред тога што Дирекција већ 7 година не успева да оправда све паре које су корумпирани политичари преко ње опрали и која и данас не функционише у пуном капацитету, саопштава да ће она у априлу и мају ове године почети опет да ради на професионалном нивоу?!

Због константног обмањивања јавности по питању измена и допуна закона који се тичу безбедности хране, Двери траже оставку Министра пољопривреде Бранислава Недимовића и формирање скупштинског анкетног одбора који ће испитати рад и малверзације у Дирекцији за националне референтне лабораторије у Батајници, која је слика и прилика неспособности и корупције садашње власти и њихови СНС партијских кадрова.