„Погледај дом свој Анђеле – 2. деценије после“ у изведби гимназијалаца, поводом 20. годишњице од НАТО бобмардовања

Гимназија Приштина у Лапљем Селу, поводом обележавања 20 година од почетка НАТО агресије на СР Југославиј,у представља музичко-сценску изведбу под називом „Погледај дом свој анђеле – 20 година после“, коју су припремили ученици ове школе.

Генерације које нису доживеле бомбардовање, али живе његове последице свакодневно у гету, су са својим професорима спремили пригодну академију са музичко-сценским приказима страхота бомбардовања и каснијег егзодуса Срба на Косову и Метохији. Кроз глуму, сценске приказе, документарне фрагменте и поезију савремених косовскометохијских песника ученици Гимнзије Приштина нам поручују колико је важна култура сећања. У тој култури се види чињеница да је после страдања могуће наставити живот, и то у његовом креативном и стваралачком виду.

-Ученици и наставници ове најстарије школе на Косову и Метохији, кроз песму, стихове и казивања двадесетогодишњег страдања, желе да позову на опстанак и останак. – нагласила је професорка српског језика и књижевности и сценариста овог приказа Ана Костић.

Академија „Погледај дом свој анђеле – 20 година после“ биће одржана у Великој сали Дома културе „Грачаница“, у недељу 24. марта 2019. са почетком у 19:30.