Посланци Српске листе у Скупштини Косова кратко потврдили своје присуство како би сачували мандате

Посланици Српске листе данас су накратко присуствовали седници косовске скупштине, како би убацили картице и спречили да им из процедуралних разлога буду одузети посланички мандати. Наши посланици су тиме испунили своју формалну обавезу да не одсуствују са седница дуже од шест месеци, саопштено је из ове посланичке групе.  

„Наглашавамо да нама није стало до самих посланичких мандата, већ да смо, као носиоци демократски изражене воље српског народа на Косову и Метохији, дужни да спречимо да на наша места буду доведени „приватни Срби“ Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја.

На тај начин спречили смо понављање сценарија по којем је на место министра пољопривреде доведена јавности непозната особа без икакве политичке тежине и упоришта у српском бирачком телу.  Данашњим појављивањем на седници спречили смо да српски посланички мандати буду додељени Слободану Петровићу, човеку чији је највећи политички домет и достигнуће то што по Приштини насрће на Србе”, додаје се у саопштењу Српске листе.

На крају се наглашава де ће Српска листа наставити да се ванинституционално бори за остваривање српских права и заштиту националних интереса на КиМ, не правећи никакве тајне погодбе са људима који све отвореније и смелије прете опстанку Срба на овим просторима.