САОПШТЕЊЕ РЕДАКЦИЈЕ САЈТА ТВ МОСТ

screenshot

Уређивачки колегијум сајта ТВ Мост, поводом реакције Епархије Рашко-призренске на јучерашњу вест о састанку владике Српске православне цркве са министром унутрашњих послова, како кажу, самопроглашеног Косова, саопштава да објављивањем ове вести не води никакву кампању „нарученог блаћења, клевета и политичког обрачуна“ против цркве.

„Нико од запослених на сајту ТВ Мост, нити на целој ТВ Мост, према нашој цркви не гаји никакво друго осећање до осећања љубави и поштовања, а јучерашња вест је објављена из једног јединог разлога – зато што је вест”, каже се у саопштењу и додаје:

„У ситуацији када се српски народ на Косову и Метохији готово свакодневно суочава са претњама насиљем и када приштински специјалци све смелије упадају на подручје четири општине на северу, а погранична полиција плени основне животне намирнице из централне Србије, сваки састанак неког од српских представника са косовским министром полиције је вест од јавног значаја.“

ТВ Мост даље каже да је управо „у интересу јавности и без икаквих скривених мотива, објавила кратку информацију о ненајављеном и медијски неиспраћеном састанку епископа Теодосија са Екремом Мустафом”, напомињући да би састанак и даље био „тајан“, да није објављен на сајту ове телевизије.

„Дакле, по свим описаним критеријумима, тај састанак јесте био тајан и у том једном епитету не треба тражити никакве скривене примисли нашег медија и новинара.

Жао нам је што Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска, уместо неоснованог напада на ТВ Мост, није благовремено јавност информисала о разговорима његовог преосвештенства, епископа Теодосија и Екрема Мустафе.

Жао нам је и што владика Теодосије, као наш духовни пастир, Екрему Мустафи, осим бриге за монашки живот у српским манастирима на КиМ, није пренео и забринутост због све бахатијег и насилнијег деловања косовске полиције у већински српским срединама, посебно на северу КиМ, или је можда то учинио али нас аутор саопштења Епархије о томе није информисао”, наставља се у саопштењу уз напомену да се следеће седмице навршава годину дана од упада приштинских специјалаца на састанак српских политичких представника у Косовској Митровици, када је велики број присутних задобио повреде, а директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је везан и у блиндираном возилу одведен за Приштину.

Редакција Тв Моста се пита да ли је и о томе разгаворано на поменутом састанку и закључује:

„Подсећамо да је то био први масовни упад Албанаца са дугим цевима на север КИМ и да је потом уследило још неколико таквих упада. Ни о томе, судећи по саопштењу ЕРП, није разговарано на састанку пре двадесет дана.

Очито је некоме потребно да се Срби на северу КиМ навикну на то да су до зуба наоружани Албанци у полицијским униформама нормална слика у српским срединама, и у том контексту сваки састанак неког од представника нашег народа са командантом тих структура јесте информација од неспорног јавног значаја и нешто што изазива оправдано подозрење.

Надамо се да ће Епархија у тешким данима пред нама ажурније информисати јавност о својим активностима, и да ће наставити да доприноси српској саборности на Косову и Метохији.“

А.Ћ.