Професор Здравко Витошевић вршилац дужности ректора Универзитета у Приштини са привременим седиштем у КМ

проф. Здравко Витошевић, фото РТС

Савет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици је после подношења оставке досадашњег ректора Радета Грбића именовао проф. Здравка Витошевића, редовног професора Медицинског факултета за вршиоца дужности ректора, саопштено је медијима из ове високообразовне установе на Косову и Метохији.

Одлуком Савета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовкој Митровици, данас је, у складу са Законом о високом образовању Републике Србије и Статутом Универзитета изабрано ново привремено руководство Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, које ће, у складу са законом, спровести поступак избора новог ректора.

Савет је за вршиоца дужности ректора именовао проф. др Здравка Витошевића, редовног професора Медицинског факултета. Универзитет ће наставити са започетим пројектима Владе Републике Србије у циљу унапређења организационих, материјалних и кадровских капацитета на свих десет факултета. Реализација пројекта изградње зграде Универзитета бићд један од главних приоритета у наредном периоду.

Свестан свог значаја за опстанак српског народа на Косову и Метохији, Универзитет ће наставити да, као равноправан члан Конференције универзитета Републике Србије, и неупитни део образовног система наше државе усавршава, образује и унапређује будуће лидере и елиту нашег друштва.