Фејсбуком ћу те Фејсбуком ћеш ме! – Весна Микић преко Фејсбука јавно изнела став о НАТО агресији на СРЈ, Рамуш Харадинај одлуку о њеној смени обелоданио преко исте друштвене мреже.

Заменица министра правде у косовској Влади и члан Српске листе Весна Микић смењеана је са тог места након објављивања статуса на Фејсбуку да је НАТО алијанса бомбардовањем извшила геноцид над српским народом. Само дан после ове објаве косовски премијер Рамуш Харадинај је донео одлуку о разрешењу Микићеве уз образложење да се она служи говором мржње.   

 „Изјава заменице министра правде, Весне Микицћ, да је НАТО бомбардовање било геноцид над српском државом и народом, неприхватљиви су и поклапају се са говором мржње, и кажњиви су Уставом и законом. Стога сам данас са дужности разрешио заменицу министра”, написао је Харадинај на својој Фејсбук страници.

Весна Микић, иначе супруга покојног председника косовске општине Ранилуг Градимира Микића, јуче је на свом профилу написала:

-На данашњи дан, пре тачно 20 година над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен је намерно планиран геноцид од стране НАТО алијансе!

 

Канцеларија за КиМ: Весна Микић изнела преовлађујуће мишљење у српском народу
 

Смена Весне Микић са места заменика министра правде у привременим институцијама самоуправе у Приштини још један је доказ да су Рамушу Харадинају потребни искључиво послушни и подобни Срби, и да се политичким представницима српског народа на самопроглашеном Косову негира свако право на другачије мишљење, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.  

Тиме што је агресију на српски народ назвала геноцидом, а албанске сепаратисте терористима, Весна Микић је изнела преовлађујуће мишљење у српском народу, наглашава се у саопштењу и додаје:

„Харадинај и његови сарадници могу да открију још десетине споменика агресорима и терористима, али српски народ неће приморати да поштује оне који су му незаслужено нанели зло. На сервилност српских политичких представника у покушајима да се агресија НАТО представи као некакав чин човекољубља, а децоубице као алтруисти, Харадинај не може и никада неће моћи да рачуна, закључује се на крају саопштења Канцеларије за Косово и Метохију.

Српска Листа: Приштина жели да ућутка све непослушне Србе  

 Одлуком да се због њеног личног става на друштвеним мрежама о НATO агресији на Савезну Републику Југославију, који апсолутно представља истину, смени заменица министра правде Весна Микић, настављају се политичка именовања приватних и подобних Срба Харадинаја, Тачија и Весељија у институцијама у Приштини, саопштава Српска листа.

„Још једном је послата јасна порука да политички представници Албанаца желе да у својим институцијама имају привид мултиетничности и послушнике који ће бити декор и неми посматрачи страдања српског народа, иако немају никаквог угледа нити подршке у српском народу. Оваквим поступцима Приштина јасно показује неспремност да поштује демократски изражену вољу грађана показану на изборима, чиме апсолутно демаскира настојања да ућутка све непослушне Србе”, закључује се у саопштењу Спрске листе.