Заветници помажу Србе из гета

Представници парламентарних странака из Италије, Словеније, Чешке, Руске Федерације и других евпопских земаља, који су 17. марта ове године учествовали на Међународној конференцији у Београду, истакли су да су у парламентима матичних земаља покренули процесе повлачења признања такозваног независног Косова од стране њихових држава, рекао је представник Српског сабора „Заветници“ Никола Драгићевић током недавне посете Косову и Метохији.

Само три дана после посете словеначке делегације, уследила је званична петиција парламету те земље за повлачење признања независности Косова, каже Драгићевић.

-Словенци су следили пример италијанских и чешких колега,  порука са те конференције била је да се стање ствари у Европи мења и да је потребно правити нова пријатељства и нове платформе у једној новој Еворпи, која ће бити Европа суверених нација у којој ће Србија, односно Косово и Метохија као њен саставни део, имати једно сасвим ново место у њој – нагласио је представник „Завеника“.

„Заветници“ обишли Србе у Хочи, Ораховцу и селу Новаке 

Никола Драгићевић је са тројицом колега, током викенда, боравио на Косову и Метохији, обишао Високе Дечане и Свете Архангеле као у Србе у гету којима је поделио хуманитарну помоћ.

Током посете Ораховцу „Заветници“ су посетили школу „Доситеј Обрадовић“ и тамошњим ученицима поделили књиге за узраст од провог до осмог разреда. За децу из Велике Хоче пирпемили су поклоне у виду школског прибора, док су Србима из повратничког села Новаке код Призрена поделили пакете помоћи у храни, одећи и средствима за хигијену.

Никола Драгићевић истиче да је њихова посета српским гетима у Метохији само једна у низу активности коју „Заветници“ спроводе на пољу очувања Косова и Метохије. Србима који ту живе он је поручио:

-Ви сте у овом моменту симбол борбе и пркоса целог српског народа и пример целом српском народу како се треба борити и истрајати у овим тешким временима.

Драгићевић је поновио став „Заветника“ да поделе и предаје нема те је КиМ неотуђиви део Републике Србије, која има капацитете да у оквиру Резолуције 12 44 СБ УН одбрани и заштити свој народ на простору КиМ и сачува га у оквирима своје државе.

 

О.Радић – И.Миљковић