Скупштина Косова ванредно о синдикатима, образовању и раду коцкарница

Иако је после председништва Скупштине Косова, које је одржано данас пре подне, медијима најављено да ће на захтев 42. посланика Скупштина расправљати о јединој тачки дневног реда, Нацрту закона о забрани коцкања, председник Скупштине, Кадри Весели, започео је седницу о образовању, али са малим бројем посланика  у сали.

Присутни посланици су расправљали о супротстављеним ставовима између косовског министарства за образовање и синдикалних организација у вези са надокнадом радних часова изгубљених током тронедељног штрајка просветара. Председник Скупштине Косова, Кадри Весели, затражио је да се ово питање што пре реши, предлажући да се изгубљено време надокнади на крају школске године.

Данас није одржана ни седница скупштинског Одбора за мањиске заједнице због одсуства министра Унутрашњих послова Косова Екрема Мустафе, који је требало да одговара на питања чланова овог Одбора.

Први део расправе о образовању је завршен после 14 часова и очекује се да се седница настави после паузе која је проглашена до 16 часова, када ће се рапсрављати о већ најављеној тачки дневног реда Нацрту закона о забрани коцкања, чију расправу је затражио косовски премијер Рамуш Харадинај после неколио смртних случајева у коцкарницама на Косову.

И. М.