Игралиште за малишане „Ђурђевка“, дар Општине Грачаница

Деца из Предшколске установе „Ђурђевак“ у Грачаници и Лапљем Селу добила су од Општине Грачаница лепо уређено игралиште у дворишту свог вртића. У оквиру дугорочног пројекта обезбеђена су средства за изградњу игралишта за децу у седам средина, чиме је локална самоуправа показала одговорност према најмађима, рекао је председник општине Грачаница Срђан Поповић,који је данас деци и васпитачима предао на употребу новосаграђена игралишта.  

Малишани су се нестрпљиво тискали у реду да стигну до тобогана, фото: И.М. – ГрачаницаОнлајн

Нови тобогани, клацкалице, љуљашке и разни други реквизити красе двориште Предшколске установе „Ђурђевак“ у Грачаници. За овакав изглед дечијег паркића побринула се локална самоуправа. Исто игралиште добили су и малишани „Ђурђеваковог“ вртића и у Лапљем Селу. Радосна због поклона,  деца су се на свој начин захвалила представницима општине Грачнаица, песмом и игром у оквиру малог програма добродошлице, који су припремили.

Другари из Ђурђевка увек расположени за песму, дружење и махање, фото: И.М. ГрачаницаОнлајн

– Данас ми је заиста пуно срце када видим ову радосну и срећну децу, драго ми је да видим да из дана у дан број деце на територији наше општине расте и свакодневно морамо да показујемо одговорност према њима јер су они наша будућност – рекао је у кратком обраћању председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Поповић је подсетио да је општина Грачаница, осим игралиша у Лапљем Селу и Грачаници, изградила, реконстурисала или има у плану да уреди игралишта за децу на још седам локација у нашој општини.

Предесдник општине Грачаница, Срђан Поповић у друштву директорке „Ђурђевка“ Верице Арсић и директорке за образовање у општини Грачаница Бранкице Ничић, фото: И.М. ГрачаницаОнлајн

Укључујући објекте у Грачаници и Лашљем Селу, више од 500 деце борави у „Ђурђевковим“ истуреним одељењима у Чаглавици, Преоцу, Сушици и Доњој Брњици те је овај поклон за њих од великог значаја. У знак захвалости, јер је оплемено њихово мало школско двориште новим кутком за игру, један од малишана је председнику општине Грачаница, Срђану Поповићу, уручио икону.

Фото: И.М. ГрачаницаОнлајн

 – Нама ово игралиште значи много и ви сами видите радост ове наше деце, једно велико и много, хвала Општини Грачаница на овом поклону. Данас радост са нама деле и деца у Лапљем Селу и убудуће ће нам бити олакшан рад јер деца, кад изађу у двориштге, имају и чиме да се играју и чиме да се баве – рекла је директорка Предшколске установе „Ђуређевак“, Верица Арсић.

Подсетивши да је у питању дугорочни пројекат директорка Одељења за образовање у општини Грачаница Бранкица Ничић је напоменула да је вредност пројекта у вртићима у Грачаници и Лаљем Селу износи 11.400, односно 10.500 евра.

Иван Миљковић