Обијена Црква у Сувом Долу и дом повратника у Брестовику код Пећи

Фото: Брестовик, архива

У току јучерашњег дана обијена је и опљачкана црква у селу Суви До код Косовске Митровице, као и једна српска кућа у повратничком селу Брестовик код Пећи, саопштила је косовска полиција.

Непознати починиоци, јуче су у селу Суви До код Косовске Митровице из тамошње цркве однели извесну количину новца и оштетили црквене предмете, саопштила је полиција Косова. У извештају се наводи да је случај крађе и обијања православне цркве полицију пријавио Србин из тог места.

У повратничком селу Брестовик у општини Пећ, непознати починиоци су упали у кућу Србина али, како се наводи у извештају полиције, за сада не постоје поуздане информације о томе шта су из куће однели. Истрага о овом случају је у току, док је обијање, како полиција наводи, пријавио косовски Србин.

У селу Прековце у општини Ново Брдо, јуче иза поднева, приведен је Србин који је палећи суво грмље и ниско растиње на свом имању, изазвао пожар који проширио и захватио електрични стуб. После интервенције ватрогасаца пожар је угашен, а особа српске националности је након саслушања у полицији пуштена на слободу. Против ње ће се водити редован поступак, наводи се у извштају косовске полиције.

И.М.