Popović čestitao Romima njihov Međunarodni dan

Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović, čestitao je pripadnicima romske zajednice Međunarodni dan Roma, 8.april. Popović navodi da opštinska uprava ulaže velike napore da unapredi položaj ove zajednice i da je u tim zalaganjima neophodna obostrana saradnja.

„Opština Gračanica posvećena je rešavanju nagomilanih problema Roma i upotpunosti razume težinu svih problema sa kojima se ova zajednica suočava. Za samo godinu dana uspeli smo da izgradimo dve kuće za višečlane romske porodice u Gračanici i stambeno zbrinemo dve u zgradama u Suvom Dolu.

Nekoliko romskih porodica pomogli smo u građevinskom materijalu a pomoć u osnovnim životnim namirnicama redovno se sprovodi za najugoženije porodice.

Uz obostranu saradnju nastavljamo da pomažemo i rešavamo goruće probleme romske zajednice. U ime rukovodstva naše lokalne samouprave želim da vam poručim da su vrata opštine kao i do sada otvorena za razgovore o svim vašim problemima.

Uz izraze poštovanja prema romskoj zajednici čestitam vam Međunarodni dan sa željom da ga provedete u dobrom zdravlju i vedrom duhu”, završava čestitku predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.