Ухапшен Албанац и Српкиња због фалсификовања докумената

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Косовска полиција

Захваљујући размени информација и доброј сарадњи са грађанима, а након вишенедељне истраге, како саопштава управа Косовске полиције, данас су ухапшена два осумњичена лица: косовски Албанац са иницијалима А.А. и српкиња са иницијалима Л.С., због основане сумње да су починили кривична дела: фалсификовање службеног документа чл. 434, посебни случајеви фалсификовања докумената према члану 399, превара из члана 335, као и Легализација лажног садржаја из члана 403 кривичног закона Косова.

Ухапшени су осумњичени за злоупотребу докумената, диплома и сл., како би једна поликлиника добила дозволу Министарства здравља.

„Након спроведене интензивне и професионалне истраге од стране Косовске полиције, односно Дирекције за истраге привредног криминала и корупције, регионална јединица у Приштини има основану сумњу да су горе поменута кривична дела почињена“, пише у саопштењу достављеном медијима.

Службеници истраге су запленили документацију као материјалне доказе, а здравствени инспекторат Министарства здравља Косова, затворио је поликлинику.

Након привођења осумњичених, тужилац је донео одлуку о притвору у трајању од 48 сати.

Анђелка Ћуп