Приштина: Председници паралментарних група потписали заједничку декларацију за јачање изборног система на Косову

Председници парламентарних група данас су у Приштини потписали заједничку декларацију којом су изразили спремност и посвећеност побољшању и јачању изборног процеса на Косову, наводи се у саопштењу службе за односе са јавношћу Скупштине Косова.

Градоначелници парламентарних група су се сложили да се успостави Ad hok  парламентарна комисија за побољшање и јачање изборних процеса, уважавајући препоруке Мисије за посматрање избора ЕУ из 2013. године. Председници парламентарних група предложиће Скупштини формирање Ad hok комисија на једној од наредних пленарних седница.

Представници парламентарних група, такође су се сложили да се у раду Ad hok парламентарног одбора за формирање саветодавне радне групе уврсте и међународни стручњаци.

Потписивање Заједничке декларације обављено је у присуству  шефице ЕУ на Косову Наталије Апостолове и шефа мисије ОЕБС-а на Косову Јана Братуа.

Представници парламентарних група су током својих излагања позвали обе међународне институције да подрже њихове напоре како би се побољшали законодавни изборни оквири.

И.М.