Ракић: Приштина наставља застрашивање слободномислећих Срба

Најава да је покренут поступак за утврђивање одговорности члана председништва Српске листе Ивана Тодосијевић је наставак политике застрашивања свих слободномислећих Срба који нису никада посустали у борби за свој народ и своју Србију, али ни од јасне борбе за истину, саопштио је председник Спрске листе Горан Ракић.

Након покушаја убиства потпредседника Српске листе Милана Радоичића новембра прошле године, ово је још један процес којим Приштина жели да ућутка Српску листу, односно српски народ, како се не би чула истина о страдању и патњама нашег народа у задњих двадесет година.

У намери да сачувамо мир показали смо спремност да сачувамо присебност и не дозволимо да наш народ наседне на провокације Приштине у претходном периоду. Ипак, као председник Српске листе желим да упозорим Приштину, да српски народ неће дозволити да се институционалним притиском и насиљем спроводи етничко чишћење српских политичких представника у жељи да се покори и обезглави српски народ на Косову и Метохији, навео је Ракић-

Намера Приштине је очигледна, и ми не можемо немо посматрати како најбоље међу нама блате монтираним оптужницама и протерују их са Косова и Метохије. Сваку активност уперену против било ког Србина узећемо најозбиљније у разматрање. Наша јасна порука је да им нећемо дозволити да наставе са притисцима, терором и протеривањем свакога ко им не одговара, све док не сломе слободарски дух нашег народа.

Ракић је позвао међународну заједницу, пре свих представнике ЕУ, УНМИК, али и амбасаде у Приштини, да најхитније реагују на ове провокације и спрече даљу ескалацију ситуације на терену, која, како је оценио,  може нанети несагледиву штету на овом простору.