Skupština raspravlja o Rezoluciji o navodnom genocidu Srbije na Kosovu, novinari srpskih redakcija bez prevoda

Posle petnaestominutne pauze sednica Skupštine Kosova nastavljena je predlogom o forimarnju ad – hok komisije koja će učestvovati u izradi teksta Rezolucije o navodnom „genocidu“ Srbije na Kosovu. Iako se očekivalo da će se u nastavku rapsravljati o više od 50 tačaka dnevnog reda, zaostalih sa predhodnih sednica, formiranje ad -hok komisije, za usaglašavanje teksta Rezolucije o navodnom genocidu dobilo je primat nad ostalim predloženim tačkama. 

Na predlog šefa poslaničke grupe Demokatske socijalne inicijative Biljalja Šerifija poslanici su se složili da se formira ad – hok komisija za izradu i usaglašavanje Rezolucije, kako je rečeno, o „genocidu“ koji je Srbija navodno počinila na Kosovu.

Šerifi je rekao da je došlo vreme da se Skupština Kosova i sve političke stranke ujedine oko izrade tekta Rezolucije o navodnom „genocidu“ Srbije na Kosovu. Kako je naglašeno sastav ad – hok komisije činiće predstavnici Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica, istitucija OMBUDSMANA  i druga pravnna i fizička lica, koja će raditi na usaglašavanju zajedničkog teksta Rezolucije.

Skupština 2, foto: V. Ćup, GračanicaOnlajn

Budući da se na današnjem zasedanju raspavlja o, za srpsku zajednicu važnoj temi, u sali nije bilo ni jednog srpskog poslanika, tako da je i danas za novinare srpskih redakcija bio onemogućen noramaln rad, jer nije bilo prevoda.

I. Miljković