СЗС: Радницима који не желе на митинг СНС-а нудимо бесплатну правну помоћ!

Опозиција у петак евидентира одсутне са радних места и нуди правну помоћ онима који не пристану на уцене СНС-а, наводи у саопштењу Савез за Србију.

У петак 19. априла, организатори протеста 1 од 5 милиона заједно са Асоцијацијом слободних одборника, евидентираће све који напусте радно место у локалним самоуправама због одласка на Вучићев митинг и све функционере који тог дана у току радног времена буду у служби СНС- а и приморавају друге на исто поступање.

„Као и за све скупове које орагнизује СНС Александра Вучића до сада, и овај пут се врши страшан мобинг над запосленима у локалним самоуправама широм Србије. СНС директори и руководиоци, због испуњавања квота добијених из централе СНС, приморавају раднике да у петак напусте своје радно место и дођу на Вучићев митинг у Београд”, наглашава се у саопштењу Савеза за Србију.

Запослени под уговором најчешћа су мета ових притисака и, иако разумемо да су у страху за сопствену егзистенцију, позивамо их да одбију ову принуду која представља кршење закона, злоупотребу положаја у страначке сврхе и трошење новца свих грађана за интерес једне странке. Свима њима нудимо правну помоћ у случају даљих притисака или одмазде СНС због одбијања да напусте радно место, наглашава СЗС.

У петак 19. априла, организатори протеста 1 од 5 милиона заједно са Асоцијацијом слободних одборника, евидентираће све који напусте радно место у локалним самоуправама због одласка на Вучићев митинг и све функционере који тог дана у току радног времена буду у служби СНС- а и приморавају друге на исто поступање, закључује се на крају саопштења.