Због бахатог камионџије мештани Коретишта остали без телефона и уличне расвете

Фото: скриншот РТВ Пулс

Срби из Коретиша надомак Гњилана су  од јутрос без уличне расвете и фиксне телефоније након што је возач теретног камиона ударио у бандеру и откачио телефонске и каболеве за уличну расвету те побегао са места догађаја, јавила је РТВ Пулс. 

Мештани Коретишта наглашавају да су револтирани понашањем возача камиона који из оближњег каменолома свакодневно возилима пуним песка и шљунка великом брзином и бахато пролазе кроз ово место. Стога су Срби из овог села оправдано страхују за безбедност пешака, пре свега на децу која се често играју испред својих кућа крај пута.

„Ујутру око 9 часова велики камион оборио је бандеру, покидао каблове и побегао за сепарацију по песак, али се није вратио овим путем, већ је прошао преко Станишора“, прича Живорад Стоилковић.

Стоилковић наводи да су остали возачи камиона обавештени да не пролазе кроз село, али да су тројица најупорнија и да су се оглушила о позиве те да превозећи туре песка и камења пролазе и до десет пута у току дана.
Косовска полиција је изашла на лице места и обавила увиђај.

Око 13 часова стигла је и дежурна екипа КЕДС-а која је подигла и причврстила каблове да се не вуку по земљи, али их није повезала образложивши да то није део њиховог посла.

(РТВ Пулс)