Председник општине Грачаница са полицијом и КФОР-ом о безбедности

Поводом учесталих крађа које се дешавају на територији општине Грачаница, на иницијативу председника Срђана Поповића, данас је одржан састанак на којем су присуствовали представници полиције и Кфор-а. У циљу безбедности договорено је веће присуство полиције.

Састанку је присуствовао командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић и италијанкси пуковник КФОР-а Никола Пероне.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић изјавио је након састанка да се ником неће дозволити да пљачка грађане позвао да пријаве сваку сумњиву активност.

„Грачаница је наша кућа и мора да се зна ред. Позивам грађане да се што активније укључе у решавању проблема. Грађани морају да пријаве сваку сумњиву ситуацију полицијској станици или особу за коју мисле да се бави криминалиним радњама, а полиција је ту да све те наводе провери. Сигуран сам да ћемо тако доћи до резултата“, рекао  је Поповић.

 Састанак Поповића са полицијом и КФОР-ом – фото: Инфо служба Општине Грачаница

Председник Поповић је истакао да ситуацију морамо сви да схватимо крајње озбиљном и да не смемо дозволити да измакне контроли.

„Обишао сам неке породице које су биле оштећене, а грађани су с разлогом узнемирени и од инситуција очекују да их заштити. Безбедносна ситуација је битан фактор за наш опстанак и останак на овом простору, стога смо дужни да имамо сталну комуникацију ида се бринемо о њима не само када је безбедносна ситуација у питању, већ и њихова егзистениција“, казао је Поповић.

Према речима командира полицијске станице у Грачаници Братислава Трајковића једна од мера која ће бити предузета је повећано присуство полиције у свим деловима општине Грачаница.

„Средином прошле године извршена је категоризација полицијске станице у Грачаници и у наредном периоду биће повећан број полицијских службеника. Без обзира на све Општина Грачаница је безбедна општина и грађани могу да се осећају безбедно“, казао је Трајковић и такође грађане позвао на сарадњу и давању информација полицијским органима.

Надовезујући се на изјаву командира полицијске станице у Грачаници, председник Поповић је истакао да је општина Грачаница територијално велика општина и да је веома важно да се број припадника полиције што пре повећа, што би утицало на то да се безбедносна ситуација побољша.

На састанку је договорено одржавање седнице Одобра за 8. мај на ком ће бити представљен детаљан извештај полиције о досадашњим случајевима и на којем ће се утврдити даљи превентивни кораци.

(инфо служба општине Грачананица)