Рамуш Харадинај: Ко прича о подели косовске земље, политички је мртав

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Рамуш Харадинај

Ко прича о подели косовске и албанске земље, политички је мртав, изјавио је данас косовски премијер Рамуш Харадинај. Он је такође рекао да односи са западним савезницима, а посебно Америком, никада нису били бољи.

Пре састанка са командантом гарде Ајове, а после редовне седнице Владе, косовски премијер Рамуш Харадинај је на конференцији за медије рекао да је састанак лидера западног Балкана у Берлину био конструктиван и да није било никакве свађе са Макроном и Меркеловом, како су објавили поједини медији. Он је додао да је на француском разговарао са француским председником и да му је жао што неки људи то нису разумели.

Односи са западним савезницима, посебно са Америком, који подржавају целовитост Косова, никада нису били бољи, нагласио је Харадинај.

“Идеја о корекцији граница коју имају Вучић и Дачић, траје већ један век. Толико траје та идеја коју не знам ко спрема у кухињама у Србији. Ваљда су сада разумели да нико више не може да дели албанску и косовску земљу. Они могу да граде добросуседске односе, али не могу да мењају границе на Балкану. То је завршено и биће политички сахрањени сви који говоре о границама”, рекао је косовски премијер.

Харадинај је данас био видно расположен, па је изјавио и да у последње време често пева.

“Ја сам ратовање започео са песмом. Не знам да ли је то било од страха или што сам био храбар, али пре рата никада нисам певао. У рату је то био аларм да устанемо. Мозете то да питате војнике из ОВК”, казао је Харадинај, обраћајући се новинарима на конференцији за медије у Приштини.

А.Ћ.