ЦИК: „Ваш глас – ваша будућност“, слоган локалних избора на северу Косова

Централна изборна комисија (ЦИК) је на састанку којим је председавала Ваљдета Дака донела поједине одлуке у оквиру процеса припрема за ванредне изборе за градоначелнике четири општине на северу Косова, који су заказани 19. маја ове године.

На састанку је одлучено да ванредних избора у општинама северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић буде „Ваш глас, ваша будућност“. Такође је олучено да престане признање четири политичке странке, а укинута је и  суспензију за три политичка субјекта.

Према одлуци ЦИК-а дерегистроване су Балетска странка (ПБ); Стронг Парти (ПФ); Актив градска иницијатива (АГИ); и Савез независних социјалдемократа  (СНСД). Наведени политички субјекти, како је саопштено, нису доставили извештаје о годишњим променама и после додатног рока који им је дозвољен од стране косовске изборне комисије.

Донета је и одлука о укидању суспензије Демократској странци јединства (ПДУ); Црногорској либералној странка (ЦЛС) и Новој партија Косова (НПК). Како је наглашено у саопштењу ове политичке странке су поднеле ажуриране годишње извештаје у предвиђеном року.