Канцеларија за КиМ: Обијање цркве у Гојбуљи још један у низ вандалских напада

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да је обијање цркве Свете Параскеве у Гојбуљи још један је у низу нецивилизованих и вандалских напада на објекте Српске православне цркве на КиМ и позива полицијске органе привремених институција у Приштини да коначно расветле овај, али и друге случајеве таквог беспризорног понашања.

„Напади на СПЦ су и напади на српски народ у целини у јужној покрајини и имају недвосмислено за циљ да се обесхрабре они Срби који су намерни да остану у својим домовима и наставе да живе на огњиштима својих предака. Такође, овакви вандалски чинови обијања, паљења верских објеката, напади на свештенство у српским црквама и манастирима на КиМ јасно показује и како би они који се упињу на све начине да уђу у УНЕСКО „сачували“ културне и верске објекте СПЦ и српског народа, као споменикe и показатељe вишевековног живота и трајања на тим просторима“, наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ осуђује нови напад на објекте СПЦ на Косову и Метохији и још једном позива међународну заједницу и њене представнике на Косову и Метохији да реагују и заштите, како сакралне објекте, тако и представнике СПЦ и српски народ у покрајини.