CIK: Potvrđen konačni broj birača za lokalne izbore na severu Kosova

Centralna izborna komisija danas je na održanom sastanku u Prištini, kojim je predsedavala predsednica CIK-a Valjdete Daka, potvrdila konačni popis birača za vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama: Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica, koji su zakazani za 19. maj.

Birački spisak sadrži 57 hiljada 983 birača, što je za 970 glasača više u odnosu na lokalne izbore od 22. oktobra 2017. godine. Lista birača se zasniva na izvodu iz Centralnog registra koji je dostavila Agencija za civilnu registraciju, saopšteno je iz CIK –a.

U Opštini Leposavić pravo glasa moći će da iskoristi 18. 164 birača, glasaće se u 18 biračkih centara na 81. biračkom mestu. Građani Opštine Zubin potok, njih 8. 585 moći će da glasa u 12 biračkih centara na 16 biračkih mesta. Više od hiljadu građana u odnosu na opštinu Zubin Potok moći će da iskoristi svoje glasačko pravo u Zvečanu, njih  9.229. U Zvečanu će se galsati u sedam biračkih centara i na 13 biračkih mesta. U Severnoj Kosovskoj Mitrovici u birački spisak je upisano 22.055 glasača. Glasaće se u 44 biračka centra na 87 biračkim mesta, saopšteno je posle današnjeg sastanka Centralne izborne komisije.

I.M.