Грачаница: Изношење смећа највероватније у понедељак

Радници Јавног градског предузећа „Комуналац“ ове недеље нису својим возилима износили смеће из домаћинстава у Грачаници.  Директор Драган Стевић каже да је неометан рад овог предузећа поново онемогућен од стране инспекцијских служби које су забраниле да се прикупљано смеће износи на депонију на Падалишту изнад Грачанице.

„ Ми смо са забраном упознали директора јавних служби у општини Грачаница, тако да је нама у ових пет дана забрањено да обављамо било какво изношење смећа на депонију. До понедељка не могу ништа више да вам кажем“, рекао је у изјави за портал Грачаница онлајн директор комуналца, Драган Стевић.

Смеће у и око канте, фото: И.М

Следећа адреса на коју смо упућени како би нешто више сазнали о овом проблему било је Одељење јанвих служби у општини Грачаница. Директор ове службе Владица Трајковић је потрврдио да је проблем настао због забране да се смеће износи на депонију у Грачаници, али је и апеловао на грађане да се стрпе до понедељка, јер су преговори са предузећем „Пастрими“ из Приштине, око изношења нагомиланог смећа у току, те да се нада да ће се већ у понедељак стање са нагомиланим семћем рештити.

До тада грађанима остаје да вишак смећа по могућству складиште у платненим или џаковима од јуте и боре се са псима луталицама који на све стране преврћу канте и растурају пластичне вреће са смећем.

И. Миљковић.