Затворена бирачка места на северу Косова

Сва бирачка места на северу Косова, затворена су на време, у 19 часова. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима за председнике општина четири северне општине са српском већином забележена је следећа излазност: у Косовској Митровици гласало је 8545, однсоно 38,74% бирача, у Зубином Потоку 4331, односно 50,74% бирача, у Лепосавићу 7550 односно 41,57% гласача док је у Звечану гласало 4169 односно 45,17% бирача.

Током дана, бирачка места су обишли и шеф мисије ОЕБС-а на Косову, Јан Брату и шефица канцеларије Европске уније, Наталија Апостолова.


У саопштењу медијима, Демократска партија Косова Кадрија Весељија, тврди да су њени кандидати освојили знатно више гласова него кандидати покрета Самоопредељење, али и да су чланови Самоопредељења и Демократског савеза Косова (лидера Исе Мустафе), подстицали бираче да гласају за кандидате Српске листе.


Током избора, како сазнајемо, није било инцидената нити већих неправилности, а техничку подршку изборима које је расписао косовски председник Хашим Тачи, пружало је 215 запослених у мисији ОЕБС на Косову.

А.Ћ.