Бошку Обрадовићу данас поново забрањен улаз на Косово и Метохију

Данас је председник Двери Бошку Обрадовићу поново забрањен улаз на Косово и Метохију, саопштено је из ове партије. Он је задржан на административном прелазу Јариње, јер како се наводи у документу забране „представља претњу јавној безбедности“  тзв. државе Косово.

„Да ли је могуће да у 21. веку може да постоји забрана слободе кретања негде на европској територији. Како ја као народни посланик у Народној скупштини Републике Србије, као грађанин и држављанин Србије не могу да уђем на територију Републике Србије? А то је несумњиво по нашем Уставу и по резолуцији 12 44 СБ и територија Косова и Метохије“, истакао је Обрадовић.

Он је навео да је ова забрана извршена у директној координацији Београда и Приштине, с обзиром на то да се данас формира Савез за Србију – Савез за Косово и Метохију и то представља претњу и за власти у Београду, али и за нелегитимне сепаратистичке власти у Приштини.

Бошко Обрадовић на прелазу Јариње

Обрадовић је позвао институције Србије да реагују и да објасне како једном народном посланику Републике Србије није омогућена слобода кретања.

„Ово је директан договор Александар Вучића и Хашима Тачија, они желе да онемогуће стварање Савеза за Србију – Савеза за Косово и Метохију, данас у Грачаници, јер је то заправо стварање алтернативне политике овој срамној издајничкој и противуставној политици коју води актуелна власт“, рекао је Обрадовић.

Делегација Двери је наставила путовање за Грачаницу без председника Обрадовића, на челу са члановима Председништва, народним послаником Маријом Јањушевић и председником ГрО Двери Београд Југославом Кипријановићем.

Запослени напредњаци у јавном сектору у Грачаници окупирали су по налогу својих шефова Дом културе у Грачаници, где данас треба да се одржи конструктивна седница Председништва Савеза за Србију на Косову и Метохији како би онемогућили њено одржавање, што показује јасан страх напредњака због присуства другачије политике на простору наше јужне покрајине.