Шесторица градоначелника јужно од Ибра честитала новим старим колегама на изборној победи

Градоначелници шест општина са српском већином јужно од Ибра, честитали су колегама из Српске листе са севера Косова на избројној победи у општинама у којима су се јуче одржали локални избори.

„У име општина Грачаница, Штрпце, Ранилуг, Клокот, Ново Брдо и Партеш, као и у име свих грађана наших општина упућујемо честитке председнику Српске листе Горану Ракићу, али и градоначелницима Зорану Тодићу, Вучини Јанковићу и Срђану Вуловићу на импресивном резултату локалних избора на северу Косова и Метохије, наводи се у саопштењу“.

Даље се додаје да су „ваша и наша победа одраз јединства српског народа, али и пример за све Србе на Косову и Метохији који је кључ за опстанак на овим просторима. Исто тако, ово је пораз свих оних снага, окупљених око опозиције, које су позивале на бојкот са намером да се ослаби српски народ, и на чело српских општина доведу Албанци. Показало се да сви напади на српски народ и Српску листу, попут покушаја отимања Трепче, анексије северне Косовске Митровице, увођења антицивилизацијских такси, чак ни монтирани процеси против потпредседника Милана Радоичића не могу да угрозе српску слогу и пољуљају поверење које српски народ даје Српској листи. Захваљујући снажној подршци председника Александра Вучића, директора Марка Ђурића и наше Владе Србије, српски народ ће наставити да се храбро бори за свој миран и просперитетан живот на Косову и Метохији”, закључује се на крају саопштрења шесторице градоначелника јужно од Ибра.