Грачаница: Постављени контејнери за привремено одлагање смећа

Услед правно административних проблема насталих у раду Јавно комуналног предузећа „ Комуналац“, док се ишчекује решавањ истог, општина Грачаница је у циљу привременог отклањања проблмема нагомиланог смећа, допремила два контенјера и поставила их на паркингу иза тржног центра у Грачаници.

Грађани од данас смеће могу да одлажу у ова два велика контејнера која су за то намењена, саопштено је из општине Грачаница.

Прошле недеље компанија „Пастрими“ однела је већи део смећа из породичних домаћинстава у општини Грачаница, а контејенри су као је потврђено постављени као нужно решење до проналаска трајног.

Контејнери су капацитета 7 тона, а директор Одељења јавних служби Владица Трајковић апелује на грађане да буду толеранти и стрпљиви напомињући да општина Грачаница убрзано ради на решавању проблема. До тада, нагласио је Трајковић, компанија „Пастрими“ настојаће да периодично односи смеће из свих средина на територији општине Грачаница.

Забрана изношења смећа „Комуналцу“ уследила је због тога што ово предузеће није регистровано у косовском систему, а депонија на коју је ова компанија одлагала смеће проглашена је од надлежног министарства за заштићену зону, те је у њој бацање отпада строго забрањено.