Guliver u zemlji lutaka premijerno za decu iz Gračanice

Premijera lutkarske predstave „Guliver u zemlji lutaka“ po motivima istoimenog teksta čeških autora Jozefa Pera i Lea Spačila, a u adaptaciji i režiji Boška Boškova biće izvedena u četvrtak 30. Maja u 20 časa u Domu Kulture u Gračanici.

„Guliver u zemlji lutaka” je priča o malom gradu u kome žive lutke, Lutkovu. Grad ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim lutkom, koji se stalno svađa sa ostalim lutkama i pravi probleme. Glavni junak Guliver pokušava da uz pomoć publike pomogne ostalim lutkama i kazni Nevaljalog lutka.

„I ova predstava kao i mnoge druge u osnovi ima borbu između dobra i zla. Isto kao i među ljudima i među lutkama ima i onih dobrih i onih zlih. I među njima nije uvek sve kako bi trebalo da bude, kao da nisu napravljene od iste krpe, a šta se to u Lutkovu među lutkama dogodilo i kako je na te događaje odreagovao gledalac gospodin Guliver videćete ako dođete na predstavu. Glumci, animatori i njihove lutke željno vas očekuju“, reči su reditelja Boška Boškova.

Predstavu igraju glumci AP „Janićije Popović“, koje radi u sklopu Doma kulture „Gračanica“. Posle gračaničke premijere predstava će biti prikazana u Dečjem pozorištu u Suotici a zatim nastavlja svoj život u svim srpskim sredinama širom Kosova i Metohije.

Pokrovitelj predstave je Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“ Arnoa Gujona.

Ulaz je slobodan!

I.M.