Кадри Весељи на северу Косова: Институције поступају по закону на читавој територији Косова

Председник Скупштине Косова Кадри Весели обишао је данас своје сународнике у Зубоном Потоку  на Северу Косова и у разговору са тамошњим Албанцима рекао да ће косовске институције увек бити блиске њима и неће дозволити било какву провокацију од стране било кога. Грађанима на северу је поручио да ће сви они који су починили злочин, без обзира на грешку коју носе, одговорити. пред законом.

„Желим да вас уверим  прво становнике Зубиног Потока а преко вас и све грађане Косова, неселективно, Албанце и Србе, да је закон једнак свима. Институције поступају на основу уставних и законских надлежности на територији Косова. Ни Албанци а ни Срби, не треба да брину и да стварају непримерене радње када закон функционише. Нећемо толерисати организовани криминал или коруптивне појаве које штете држави. Данашња операција је операција против негативних појава, операција против починилаца организованог криминала, како на северу тако и на југу, на истоку и западу наше државе. Нема потребе за бригом. За вас као породицу и све наше суграђане у Зубином Потоку иу нашој Републици мора постојати сигурност “, рекао је Весељи.

Председнк Скупштине Косова је додао да ће косовске институције вршити своју законску активност на читавој територији Косова.

„Овде нема компромиса, компромис у борби против организованог криминала и корупције не сме да постоји. Морате остати мирни. Комуницирамо и са локалним институцијама. Нећемо толерисати поступање против закона и наношење штете држави и грађанима Косова, без обзира на њихову институционалну навику. Нећемо дозволити никоме да узнемирава наше грађане и грађане Републике Косово, било да су то Албанци или Срби, “ нагласио је Кадри Весељи.

 

Ештреф Феризи из села Чабра у општини  Зубин Поток захвалио се Весељију на посети северном делу Косова.

„Хвала вам у име свих грађана села Чабра овде у Зубином Потоку. Ваш долазак овде данас чини нас поносним и сигурним, посебно у овим кризама, али полиција мора обављати свој посао. Сви се осећамо добро и самопоуздано када председник Скупштине Косова посети своје грађане. Жртвовали смо се за ову земљу и овде ћемо увек бити “, рекао је Феризи.

После посете кући Ештрефа Феризија, Весељи се састао са осталим мештанима Зубиног Потока, обезбеђујући, како је нагласио,  да косовске институције буду близу њих.