Kadri Veselji na severu Kosova: Institucije postupaju po zakonu na čitavoj teritoriji Kosova

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli obišao je danas svoje sunarodnike u Zubonom Potoku  na Severu Kosova i u razgovoru sa tamošnjim Albancima rekao da će kosovske institucije uvek biti bliske njima i neće dozvoliti bilo kakvu provokaciju od strane bilo koga. Građanima na severu je poručio da će svi oni koji su počinili zločin, bez obzira na grešku koju nose, odgovoriti. pred zakonom.

„Želim da vas uverim  prvo stanovnike Zubinog Potoka a preko vas i sve građane Kosova, neselektivno, Albance i Srbe, da je zakon jednak svima. Institucije postupaju na osnovu ustavnih i zakonskih nadležnosti na teritoriji Kosova. Ni Albanci a ni Srbi, ne treba da brinu i da stvaraju neprimerene radnje kada zakon funkcioniše. Nećemo tolerisati organizovani kriminal ili koruptivne pojave koje štete državi. Današnja operacija je operacija protiv negativnih pojava, operacija protiv počinilaca organizovanog kriminala, kako na severu tako i na jugu, na istoku i zapadu naše države. Nema potrebe za brigom. Za vas kao porodicu i sve naše sugrađane u Zubinom Potoku iu našoj Republici mora postojati sigurnost “, rekao je Veselji.

Predsednk Skupštine Kosova je dodao da će kosovske institucije vršiti svoju zakonsku aktivnost na čitavoj teritoriji Kosova.

„Ovde nema kompromisa, kompromis u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije ne sme da postoji. Morate ostati mirni. Komuniciramo i sa lokalnim institucijama. Nećemo tolerisati postupanje protiv zakona i nanošenje štete državi i građanima Kosova, bez obzira na njihovu institucionalnu naviku. Nećemo dozvoliti nikome da uznemirava naše građane i građane Republike Kosovo, bilo da su to Albanci ili Srbi, “ naglasio je Kadri Veselji.

 

Eštref Ferizi iz sela Čabra u opštini  Zubin Potok zahvalio se Veseljiju na poseti severnom delu Kosova.

„Hvala vam u ime svih građana sela Čabra ovde u Zubinom Potoku. Vaš dolazak ovde danas čini nas ponosnim i sigurnim, posebno u ovim krizama, ali policija mora obavljati svoj posao. Svi se osećamo dobro i samopouzdano kada predsednik Skupštine Kosova poseti svoje građane. Žrtvovali smo se za ovu zemlju i ovde ćemo uvek biti “, rekao je Ferizi.

Posle posete kući Eštrefa Ferizija, Veselji se sastao sa ostalim meštanima Zubinog Potoka, obezbeđujući, kako je naglasio,  da kosovske institucije budu blizu njih.