Успавана лепотица у Ораховцу и Великој Хочи: Доброта је једини начин да нам живот буде као бајка!

Глумци приштинског Народног позоришта гостовали су трећег јуна у Орахвцу и Великој Хочи где су за више од стопедесеторо малишана, ученика али и оних мало старијих, извели дечју представу „Успавана лепотиица“.   

Док напољу депресивна киша није одустајала, а ни посустајала, салу школе у Ораховцу испунили су смех, жагор и весела дечија лица која нису крила одушевљење што су им у госте дошли  глумци приштинског Народног позоришта, да их виде и обрадују новом дечјом представом „Успавана Лепотица“. Девојчице су посебно биле одушевљене шареним костимима глимица, али и принцом чији је лик тумачио млади глумац из Параћина Никола Ђорђевић.

Никола каже да је одушевљен овдашњим малишанима и да му је драго што су он и његове колеге омогућиле овдашњој деци  да одгледају представу.

„Порука из Ораховца је да ћемо вам што више долазити и трудити се да вас обрадујемо колико год да је то могуће“,  рекао је млади глумац.

„Успавана лепотица“ у Ораховцу, део из представе, фото: О. Радић, ГрачаницаОнлајн

Лик успаване лепотице тумачила је млада глумица Јелена Орловић која каже да јој је овдашња публика још једном показала зашто обожава позив који је одабрала.

„Било је дивно играти за обу публику. Поруке које смо послали овом представом јесте да је доброта једини начин да нам живот буде бајка и да је принцеза свака девојчица која има добро срце, а то смо осетили баш данас овде“, рекла је Орловићева.

Фото: О. Радић, ГрачаницаОнлајн

Глумица Тамара Томановић каже каже да највише воли када дође у Ораховац и Хочу јер је увек радо дочекана.

„ Много је емоција после ове представе, деца су уживала и ми са њима улили су нам неку нову наду, неку нову енергију неку нову лепоту. Видим да је представа измамила осмехе и да су сви уживали, било је и старијих у публици што је дивно. Данас смо сви били лепо расположени и срећни, иако је напољу падала киша.  Представа Успавана лепотица измамљује осмехе где год да се појавимо, али нам је данашње играње било посебно“, рекла је Томановићева.

Пуна емоција била је и Настасија Стоисављевић из Косовске Митровице која игра Снежану и која први пут наступа пред публиком у Ораховцу и Великој Хочи.

„ Драго ми је  да смо са овом децом и овим људима овде поделили неке лепе тренутке, одиграли представу и то је велика част и задовољство за нас,  тако да се надам да ћемо све ово поновити“, каже Настасија.

„Први пут сам у Ораховцу, али не и последњи сигурна сам да ћемо се видђати још“ кроз осмех је поручила деци Анастасија Стошић студент на трећој години глуме која је у представи тумачила лик Црвенкапе.

После Ораховца представа је одиграна у дворишту основне школе у Великој Хочи за тамошње ученике. Глумци су из Хоче и Орахоца поручили да је да је доброта једини начин да нам живот буде бајка и да ће једном завладати свуда.

И.М. – О. Р.