Uspavana lepotica u Orahovcu i Velikoj Hoči: Dobrota je jedini način da nam život bude kao bajka!

Glumci prištinskog Narodnog pozorišta gostovali su trećeg juna u Orahvcu i Velikoj Hoči gde su za više od stopedesetoro mališana, učenika ali i onih malo starijih, izveli dečju predstavu „Uspavana lepotiica“.   

Dok napolju depresivna kiša nije odustajala, a ni posustajala, salu škole u Orahovcu ispunili su smeh, žagor i vesela dečija lica koja nisu krila oduševljenje što su im u goste došli  glumci prištinskog Narodnog pozorišta, da ih vide i obraduju novom dečjom predstavom „Uspavana Lepotica“. Devojčice su posebno bile oduševljene šarenim kostimima glimica, ali i princom čiji je lik tumačio mladi glumac iz Paraćina Nikola Đorđević.

Nikola kaže da je oduševljen ovdašnjim mališanima i da mu je drago što su on i njegove kolege omogućile ovdašnjoj deci  da odgledaju predstavu.

„Poruka iz Orahovca je da ćemo vam što više dolaziti i truditi se da vas obradujemo koliko god da je to moguće“,  rekao je mladi glumac.

„Uspavana lepotica“ u Orahovcu, deo iz predstave, foto: O. Radić, GračanicaOnlajn

Lik uspavane lepotice tumačila je mlada glumica Jelena Orlović koja kaže da joj je ovdašnja publika još jednom pokazala zašto obožava poziv koji je odabrala.

„Bilo je divno igrati za obu publiku. Poruke koje smo poslali ovom predstavom jeste da je dobrota jedini način da nam život bude bajka i da je princeza svaka devojčica koja ima dobro srce, a to smo osetili baš danas ovde“, rekla je Orlovićeva.

Foto: O. Radić, GračanicaOnlajn

Glumica Tamara Tomanović kaže kaže da najviše voli kada dođe u Orahovac i Hoču jer je uvek rado dočekana.

„ Mnogo je emocija posle ove predstave, deca su uživala i mi sa njima ulili su nam neku novu nadu, neku novu energiju neku novu lepotu. Vidim da je predstava izmamila osmehe i da su svi uživali, bilo je i starijih u publici što je divno. Danas smo svi bili lepo raspoloženi i srećni, iako je napolju padala kiša.  Predstava Uspavana lepotica izmamljuje osmehe gde god da se pojavimo, ali nam je današnje igranje bilo posebno“, rekla je Tomanovićeva.

Puna emocija bila je i Nastasija Stoisavljević iz Kosovske Mitrovice koja igra Snežanu i koja prvi put nastupa pred publikom u Orahovcu i Velikoj Hoči.

„ Drago mi je  da smo sa ovom decom i ovim ljudima ovde podelili neke lepe trenutke, odigrali predstavu i to je velika čast i zadovoljstvo za nas,  tako da se nadam da ćemo sve ovo ponoviti“, kaže Nastasija.

„Prvi put sam u Orahovcu, ali ne i poslednji sigurna sam da ćemo se vidđati još“ kroz osmeh je poručila deci Anastasija Stošić student na trećoj godini glume koja je u predstavi tumačila lik Crvenkape.

Posle Orahovca predstava je odigrana u dvorištu osnovne škole u Velikoj Hoči za tamošnje učenike. Glumci su iz Hoče i Orahoca poručili da je da je dobrota jedini način da nam život bude bajka i da će jednom zavladati svuda.

I.M. – O. R.