Малагурски: Држава нема пара да подржи „Тежину ланац 3“ али има за Фестивал Mirëdita

Позивајући грађане да донирају средстава за завшетак филма „Тежина ланаца 3“ режисер и продуцент Борис Малагурски истиче да екипи фали још врло мало новчаних средстава па да заокружимо буџет и заврши филм. Малагрурски је саопштио да је Филмски центар Србије  одбио да подржи његов најновији филм.


„Шта рећи о држави која више средстава одвоји за албански Mirëdita фестивал него за филм о српском страдању од 1999. до данас? Шта рећи за Филмски центар Србије који не осећа стид што грађани, који из свог џепа донирају за наш филм, боље схватају који филм је у јавном интересу од Филмског центра Србије који има мандат да подржи филмове од општег интереса? Шта рећи о Комисији ФЦС која је као разлог за одбијање  навела чињеницу да се документарац сувише бави научно-истраживачким радом? Извините, господо, ја се не бавим ни бајкама, ни шундом, ни анти-српском пропагандом”, наводи редитељ у саопштењу.

Позивајући грађене да ово његово саоптење поделе посредстрвом друштвених мрежа Фејсбук, Твитер и Инстаграм, Малагруски наглашава да се мора пробудити свест код људи, да се државни систем неће променити сам од себе.

И.М.