Српска листа: Будућност која се гради на лажима и превари не може бити светла

Најновији покушај да се црква Светог Николе у Новом Брду начини католичком, пример je верске нетолеранције албанског руководства на Косову и Метохији, које у недостатку идеја за бољи живот својих грађана гради рејтинг на мржњи према свему што је српско, саопштено је из Српске листе.

Покушаји да се, након протеривања Срба са Косова и Метохије, затру и трагови српског постојања кроз фалсификовање историје и отимање српске културне баштине су апсолутно срамни, опасни и захтевају најхитнију реакцију свих надлежних међународних институција, прецизира се у саопштењу.

Српска листа је посебно разочарана чињеницом да пројекат којим Приштина настоји да покатоличи српску православну светињу финансира амбасада СР Немачке у Приштини, стога апелујемо и на њих да обуставе овај пројекат, јер очито су изманипулисани од стране неких приштинских структура. Будућност која се гради на лажима и превари не може бити светла и плодотворна. На српским светињама су отворена врата за све добронамерне посетиоце, што је најбољи пример испружене руке нашим комшијама, али негирање или преотимање нашег културног идентитета је недопустиво, закључује се на крају саопштења српске листе.