Vladika Teodosje: Trodnevni post i molitva u znak podrške pravoslavnoj Mitropoliji crnogorsko primorskoj

U znak podrške pravoslanoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, koja u poslednje vreme prolazi kroz teška iskušenja, stradanje i napade na njene crkvene objekte i velikodostojnike, Vladika Raško – priznrenski i kosovsko-metohijski  Teodosije danas je u Grčanici pozvao vernike da se pridruže trodnevnom postu na koji je već pozvao Mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije.

– U danima najvećeg stradanja našeg naroda i naših crkva na Kosovu i Metohiji, Mitropolit crnogorsko – primorski Amfilohije uvek je bio i molitvneo, a i svojim prisusvom uz naš narod, podsetio je po okončanju nedeljne litugrije  u manastiru Gračanica, Vladika Teodosije.

Episkop raško – prizrenski  je naglasio da je mitropolit Amfilohije povodom velikih iskušenja, napada i progona SPC u Crnoj Gori pozvao vernike da sredu, četvrtak i petak provedu u postu. Poziv da se pridruže trodnevnom postu i molitvi za braću i sestre u Crnoj Gori uputio je jutros u Gračanici i Vladika Teodosije nakon nedeljne liturgije kojoj su prisustvovali njihova preosveštenstva, vladika Valjevski Milutin i vladika Australijsko – Novozeladsks pravoslavne eparhije Siluan.

I.M.