Дом културе Грачаница: Промиција књига професора Драгомира Костића

Промоција књига „Свет Франца Кафке“ и „Жена из Витине“ проф. др Драгомира Костића биће одржанау у четвртак 13. 6. 2019. у 20 часова у Домулу културе у Грачаници.

„Књига „Свет Франца Кафке“ је свеж, луцидан допринос тумачењу дела овог великог писца. Допринос, упркос бојазни да се ништа ново, другачије не може рећи о писцу који се чита да би се тумачио. Упркос томе, нов је начин на који је све у њој речено, тј. написано. Нов, јер се ова књига, може читати и као роман о Кафки, о његовом чудесном свету патње, страха, казни, пресуда, преображаја, апсурда, безнадежности, али и љубави“ – написао је књижевни критичар Жарко Миленковић.

О књизи „Жена из Витине“ публициста Ђорђе Јевтић каже: „У њој професор Костић снажно афирмише и валоризује све најважније српске ствараоце на Косову и Метохији у позамашном временском периоду, у дубљој прошлости па све до данас.“

Драгомир Костић је редовни професор на Катедри за српску књижевност и језик Филозофског факултета Универзитета у Приштини – Косовска Митровица. Рођен је у Преоцу код Приштине 1954. Године. Објавио је следеће књиге: Фрагменти о заборављеном времену (1997); Српска проза на Косову и Метохији 1945–2000 (2002); Још његова душа лута, Књижевно дело Драгише Васића (2006); Андрић, Проклета авлија (2006); Свет апсурда „Аникина времена“ Иве Андрића (2007) и Поетика патње, Три дела Борисава Станковића (2012).