Данас у Подгорици: Тројичиндански сабор за одбрану вере и светиња

Поводом недавно усвојеног Предлога закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница, у суботу, 15. јуна у Подгорици ће се одржати свенародни Тројичиндански сабор за одбрану вере и светиња Божијих.

Сабор ће почети у 9 часова Светом архијерејском литургијом коју ће у Саборном храму Христовог Васкрсења саборно са свештенством и верним народом служити више архијереја православне митрополије Црногорско – приморске.

Након Свете литургије у 11 часова са платоа Саборног храма биће упућена заједничка порука свим вернима, црногорским властима, међународној заједници и свеукупној јавности за одбрану наше вере и светиња, у духу мира, љубави и узајамног поштовања.

Усвајање у Скупштини Црне Горе, у облику недавно усвојеном од стране Владе Црне Горе, Предлога закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница, довело би у озбиљна искушења нашу Митрополију, све православне епархије у Црној Гори, али и све верске заједнице, угрожавајући им име, достојанство, предање и имовину.

Тројичиндански сабор организује Митрополија црногорско-приморска у сагласју са осталим епископијама из Црне Горе: будимљанско-никшићком, милешевском и захумско-херцеговачком.

Нека би овај Сабор био залог за братско помирење и умножење љубави, саопштено је из Митрополије црногорско-приморске.

( ИСКРА)