ТО Грачанице додељује сертификате и микрогрантове туристичким водичима

Додела сертификата и микрогрантова у оквиру пројекта „Развој вештина туристичких водича на Косову“ биће обављена у среду 19. јуна у 10:30 часова у Хотелу Грачаница, саопштено је из Туристичке организације Грачанице.

Обука туристичких водича одржана је од 6. до 13. априла 2019. године у Грачаници и трајала је осам дана. Након реализовања наставног плана и завршене обуке учесници су полагали завршни тест који се састојао из теоријског и практичног дела. Обуку је успешно завршило 27 учесника који су стекли могућност да буду сертификовани туристички водичи у својој општини.

Да би додатно повећали могућност запошљавања сертификованих водича, пројектни тим ће радити на њиховој промоцији и повезивању са туристичким оператерима на Косову и у региону.

Пројекат ТОГ-а “Развој вештина туристичких водича на Косову“ део је финансијског гранта пројекта “Дијалог између заједница кроз инклузивно очување културног наслеђа“ који имплементира UNDP Косово и финансира Инструмент Европске Уније који доприноси стабилности и миру (IcSP).