Ђурић са Брасолјем и Кашом о ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са замеником генералног директора за политичка питања Министарства спољних послова Републике Италије Дијегом Брасолијем и амбасадором Републике Италије у Београду Карлом Ло Кашом. 

Ђурић је саговорнике упознао са тешким положајем српског народа на Косову и Метохији и проблемима који се свакодневно умножавају након увођења трговинске блокаде за робу из остатка Србије.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је указао да је Приштина неукидањем нецивилизацијских такси на српске производе и низом других једностраних потеза које је повукла протеклих месеци практично затворила врата дијалогу и уништила сваку могућност да се седне за преговарачки сто.

Неодговорно понашање Приштине је, према Ђурићевим речима, стални извор нестабилности у региону, а напади на Србе и њихову имовину готово свакодневна појава, на коју, већ уобичајено изостају осуде и реакције и привремених институција у Приштини и међународних институција на КиМ.

Ђурић је нагласио да је наставак дијалога у интересу и Срба и Албанаца и да је потребно што пре обновити напоре како би се ситуација на терену нормализовала и створили услови за поправљање међунационалних односа. Укидање противправних и антицивилизацијских такси на робу из централне Србије, минималан је услов за наставак разговора, закључио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.