Gračanica, 20 godina bez gradskog prevoza

Stanovnici 17 naselja, koje obuhvata opština Gračanica, već 20 godina nemaju gradski prevoza što je, kako mnogi ističu, nedostojno standardu života u 21 veku.

Ovaj problem najveći broj stanovnika rešava prevozom u sopstvenoj „režiji“, a oni malobrojniji koriste prevoz registrovanih kombi prevoznika ili taksi službe.

Najveći problem, međutim, imaju mladi iz okolnih naselja, koji da bi za večernji izlazak došli u Gračanicu, koja je glavni centar okupljanja i noćnog provoda,  moraju da plate taksi, jer kombi prevoznici ne saobraćaju od poslepodnevnih sati.

Predstavnici lokalne samouprave su još krajem 2014. godine najavljivali formiranje Javnog preduzeća za gradski prevoz, jer je kako su tada govorili, problem „predstavlja papirologija“. Međutim, do sada ništa nije urađeno po ovom pitanju.

-Nacrt plana i izrada su u toku i nadamo se da ćemo ove godine uspeti u tome da opština Gračanica ima preduzeće Javnog prevoza koje obuhvata gradski prevoz – izjavio  je 2015. godine  tadašnji direktor Javnih službi u opštini Gračanica Zoran  Danilović.

Ovakva obećanja, ispostavilo se, nisu bila realna, iako je bilo pokušaja i prošle godine da se nešto konkretno uradi po pitanju obezbeđivanja gradskog prevoza.

Odbornici Samostalne liberalne stranke (SLS) u Skupštini opštine Gračanica pokrenuli su, jula meseca prošle godine,  peticiju za organizovanje javnog prevoza na teritoriji ove opštine. Objasnili su da u ovu  inicijativu pokrenuli, jer je to bila jedna od najčešćih kritika i žalbi građana.

-Ova inicijativa bazirana je na činjenici da ne postoji organizovani javni prevoz na teritoriji opštine koji bi omogućio i olakšao kretanje između 17 sela i Gračanice kao administravnog centra opštine – objašnjeno je tada  u saopštenju ove stranke.

Aktuelni gradonačelnik opštine Gračanica Srđan Popović kaže da ova opština trenutno nema budžet koji bi mogao da pokrije formiranje jednog ovakvog preduzeća.

-Opština Gračanica trenutno nema sredstava za formiranje jednog ovakvog preduzeća, jer to iziskuje mnogo veća budžetska sredstva, za kupovinu vozila i svega onoga što bi pratilo rad ovakvog preduzeća – kaže Popović.

Činjenica je da zbog nedostatka javnog prevoza, najveću korist  imaju taksi prevoznici, jer u i cene u zavisnosti od destinacije ponekad prevelike za džepove stanovika opštine Gračanica.

Primera radi, za prevoz taksijem  od Gračanice do Prištine, dakle samo u jednom pravcu, treba se izdvojiti 7 evra, (kod pojedinih taksista cena iznosi 5 evra). Do Lapljeg Sela treba izdvojiti 3 evra, do Livađa 5 evra, a za prevoz do nekih udaljenijih sela poput Lepine, Radeva, Skulaneva, Starog Gracka i drugih, treba izdvojiti od 10 do 15 evra u jednom pravcu.

Ovakve cene su dodatno opterećenje za budžet  stanovnika, čiji mesecni prihodi,  u najvećem broju slučajeva ne premašuju sumu od 300 evra.

Sa sličnim problemom suočavaju se i meštani Donje Brnjice,  koji se godinama žale da na nedostatak organizovanog prevoza.

I pored ovakve situacije, nada ne napušta građane opštine Gračanica. Kažu da i ovo pitanje jednoga dana mora da se reši i da će se opštinski čelnici, u nekoj od narednih godina, ipak uspeti da izdvoje budžetska sredstva kako bi se uvođenjem javnog prevoza olakšala njihova svakodnevica.

Dragana Stanojević – Radio Gračanica