Образ: Косово је Србија, Крим је Русија!

Представници Покрета Образ, њих четрдесеторо и ове године су поводом Видовдана боравили у Грачаници, где су пристуствовали Видовданској свечаној литургији, а потом и на Газиместану присуствовали парастосу пострадалим косовским јунацима. 

Покрет „Образ“ у Грачаници, фото: И. Миљковић, ГрачаницаОнлајн

Представници покрета „Образ“ су у порти манастира Грачаница, после литургије, а касније и на Газиместану, развили памфлет на коме је на српском и руском језику било исписано „Нема предаје Косово је Србија, Крим је Русија.

-Косово је Србија, нема предаје и тако ће остати, ма шта год да се деси – рекао је у краткој изјави за портал Грачаница Онлајн Никола Лазаревић из Покрета „Образ“ из Београда.

„Образ“, фото: О. Радић, ГрачаницаОнлајн

Никола је додао да је Видовдан за све Србе, али и њихов покрет веома значајан дан.

-Није то само дан који означава део наше историје и која требамо да памтимо, то је бит нашег живљења и постојања. Борба за своју Свету земљу, Крст часни и слободу златну. Нажалост, младе генерације о томе веома мало знају и што је још најжалије мало их интересује сопствена историја. Ја сам из године у годину овде у Грачаници и на Газиместану и примећујем, нажалост да нас је све мање. То је тужна слика наше реалности, али Богу хвала да је и оволоко људи, а даће Бог па ће нас ако се потрудимо из године у годину бити још више, рекао је Лазаревић.

 

И. Миљковић