Dogovor kuću gradi: Radnici Pošte u Gračanici sakupili novac i renovirali šalter salu

Dvadesetak radnika Šalter sale Pošte u Gračanici, zajedno sa upravnicom Snežanom Ćosić, samoinicijativno se organizovalo, prikupolo novac i preuredilo mesto u kome rade.

Dvadesetak radnika Šalter sale Pošte u Gračanici, zajedno sa upravnicom Snežanom Ćosić, samoinicijativno se organizovalo, prikupolo novac i preuredilo mesto u kome rade.

Pošta u Gračanici, foto: I.M. – GtračanicaOnlajn

Zgrada pošte u Gračanici podignuta je pre više od deset godina, radnici Pošte nisu se mirili sa činjenicom da prostor u kome rade i  kroz koji svakodnevno prođe do hiljadu stranaka, izgleda dotrajalo.  Odlučili su da nekoliko meseci izdvajaju značajna novčana sredstva od svojih ličnih primanja kako bi prikiupili novac koji je potreban za uređenje najprometnijeg dela Pošte.

Radnik Šalter sale, Zoran Simonović, foto: I.M. GračanicaOnlajn

– Šalter sala je ogledalo naše firme i zbog toga smo, u dogovoru sa upravnicom Snežanom Ćosić, odlučili da stvar preuzmemo u svoje ruke. Sakupili smo novac i uložili u krečanje, navavku modernih zastora, a prostor smo oplemenili sadnicama biljaka tako da je sada mnogo prijatnije i za oko i za rad, rekao je za naš portal radnik Šalter sale pošte u Gračanici Zoran Simonović.

Foto: I.M. GračanicaOnlajn

Umivena i doterana Šalter sala gračaničke pošte odmah je zapala za oko korisnika usluga, koji su pohvalili inicijativu radnika Šalter sale, poštara i upravnice Snežane Ćosić.

-Na skali od 1 do 5  stara Šalter sala bila je na nultom podeoku,  a sada je od 1 do 5 ocena šest i možemo da stanemo rame uz rame sa ostalim Poštama u užoj Srbiji , rekao je Simonović. On je  dodao da tamo gde ima domaćina tu ima i kuće i kućišta, te da nije uzalud naš narod rekao da dogovor kuću gradi.

Foto: I. M. GračanicaOnlajn

Kako su naglasili u Pošti u Gračanici radnici se neće zaustaviti samo na ovoj akciji, već u bliskoj budućnosti planiraju kupovinu bojlera, renoviranja mokrih čovora i ostalog kancelarijskog prostora.

I.Miljković