Двери: Премијерка представља тзв. резултате, а ћути о аферама

Поводом две године рада актуелне Владе Србије, премијерка Ана Брнабић ће говорити о свему сем о бројним аферама које су пратиле актуелне министре, а због којих би у свакој нормалној земљи комплетна Влада одавно поднела оставку.

Двери подсећају да се за саму председницу Владе вежу бар две афере у које је су укључени она и њен брат Игор Брнабић. Ана Брнабић је себи и својој породици успела да обезбеди бројне привилегије, а компанија „Asseco SEE“ којом руководи Игор Брнабић, брат српске премијерке, од државе је претходних година зарадила милионе.

Министар Небојша Стефановић, не само да нема валидан докторат, тврде из Двери, већ нема завршен ни факултет, а порекло 300 000 евра које је његов отац носио у торби, у току преговора око продаје хотела „Шумадија“ још није утврђено и објављено јавности, подсећају из овог покрета.

На челу министарства здравља налази се човек који, по сведочењу Родољуба Миловића (бивши начелник УКП)  има везе са земунским кланом и нарко-групом Дарка Шарића. Исти тај Златибор Лончар је учествовао и у афери са падом хеликоптера Војске Србије, приликом кога је погинуло шесторо одраслих особа и једна беба, подсећају из Двери.

Да се ту низ не завршава говори и чињеница да је улепшавање канцеларије у Немањиној 11, у којима борави министарка Зорана Михајловић, заједно с новим теписима који су наручени за њен кабинет, грађане Србије коштало је 650.000 динара. Министарка Зорана Михајловић је једним својим потписом противзаконито пренела власништво приватним лицима над 2.213 хектара државног земљишта на Златибору, и тиме, без правног основа, нанела огромну штету, не само грађанима Златибора и Чајетине, него и свим грађанима Србије. Такође, она је једном приликом на службеној кредитној картици направила трошак од тачно 1.515.451 динар, од чега је оправдала или рефундирала 619.000 динара и за собом оставила дуг од невероватних 895.951 динара, тврде из Покрета Двери.

Поред ових, најпознатија афера је она са министром Вулином и пореклом новца за куповину стана. И даље се не зна ко је чувена тетка из Канаде и одакле тих 200 000 евра, али се зна да надлежни органи ни овај пут нису реаговали, подсећају из овог покрета.

Синиша Мали је још један од министара са већим списком афера. За њега се вежу: афера око веродостојности доктората, афера са оф-шор фирмама, контролисао је 45 банковних рачуна, афера са куповином 24 апартмана у Бугарској, помоћ оцу приликом приватизације тако што је одавао поверљиве податке о фирмама у време када је водио процес приватизације, афера о пријатељима који са 60.000 евра финансирају школовање његове деце, афера са новогодишњом расветом и јелком од 83.000 евра, сумња да стоји иза ноћног, фантомског рушења у Савамали.

Зоран Ђорђевић је такође учесник спорних афера: афера са намештањем конкурса за национални СОС телефон за жене жртве насиља у породици, био је директор мистериозне оф-шор компаније „Телекрафт“, која је склопила вредан уговор са државним Телекомом, кроз преговарачки поступак без јавног објављивања, колима Завода за васпитање деце и омладине из Београда ишао на страначки скуп у Костолцу итд.

Ни други министри у Влади нису без проблематичних ставки, па је тако упитна улога министра Удовичића у пребацивању 143 милиона динара државних пара на рачун непостојеће фирме „Европске универзитетске игре 2020“, упитне су везе министра Антића са Шарићима и упитно је зашто је Ружић прећутао власништво над станом од око 200 квадрата.

У нормалним земљама један овакав списак би захтевао оставке министара и комплетне Владе и покретање истражних поступака. У Србији то за сад није случај, а сви они управо данас покушавају да заташкају ове афере. Ми им поручујемо да ће доћи тренутак када то више неће моћи да раде и када ће сви одговарати у складу са законом, поручују из Покрета Двери.